Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter la Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at) “SPÖ are campania electorală vineri seară cu un eveniment major în fața sediului partidului în Centrul orașului Viena a fost finalizat.

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a te simți bine (tv-media.at) E-Scooter la Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at) “SPÖ are campania electorală vineri seară cu un eveniment major în fața sediului partidului în Centrul orașului Viena a fost finalizat.

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

SPÖ a încheiat campania electorală vineri seară cu un eveniment major în fața sediului partidului din centrul Vienei. Cancelarul Christian Kern a încercat să respire încredere: „Vom câștiga acest lucru, îl veți vedea”, a chemat el câteva sute de vizitatori în fața și în fața unui cort.

Șeful SPÖ a avertizat în mod explicit împotriva unui experiment negru și albastru. Kern a contrastat acest lucru cu o cale de responsabilitate socială, pentru care partidul său era singura alternativă.Cancelarul s-a plâns de o campanie de frământare fără precedent împotriva SPÖ. Dar acest lucru nu te va opri: „Dacă suntem junglați, ne îndreptăm”.

„Vrem ca această poveste de succes să continue”

Primarul din Viena, Michael Häupl, a avertizat în mod expres despre revenirea unui guvern federal format din ÖVP și Partidul Libertății. Șeful orașului a amintit de pierderea veniturilor pentru pensionari și de reducerile sociale. SPÖ a vrut să contracareze acest lucru: „Vrem ca această poveste de succes să fie continuată”. De această dată, liderii SPÖ s-au concentrat mai puțin pe președintele FPÖ, Heinz-Christian Strache, decât pe președintele ÖVP, Sebastian Kurz, care a fost denumit de Häupl drept „Marie-Antoinette a politicii interne austriece”.

© APA / HANS PUNZ

Atât primarul, cât și Kern i-au prezentat ministrului de externe reduceri sociale ample. Deși social-democrații se află în spatele ÖVP în practic toate sondajele, speranța a fost recâștigată recent: „Suntem deja apropiați”, a exultat Andrea Brunner, director general federal. Starea de spirit este foarte diferită de cea din mass-media.

Celebritati social-democratice prezente

La sfârșitul campaniei electorale, pe lângă numeroși funcționari, au apărut și un număr mare de vedete social-democratice. În audiență au participat fostul cancelar Franz Vranitzky, guvernatorul Burgenland Hans Niessl, președintele Consiliului Național Doris Bures și membrii social-democraților. Desigur, evenimentul nu a fost într-adevăr sfârșitul campaniei social-democratice. Pentru că mâine dimineață SPÖ-ul vienez va avea, de asemenea, un eveniment de închidere, ca de obicei la Viktor-Adler-Markt, unde din nou cel mai înalt candidat Kern va fi principalul vorbitor.https://reduslims.me/ro/

© APA / GERT EGGENBERGER

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

În urmă cu un an, Christian Kern a fost sărbătorit în SPÖ, așa cum este astăzi Sebastian Kurz în ÖVP. Deconstrucția purtătorului speranței nu a fost anunțată doar cu cazul Silberstein.

La sfârșitul anului 2014 a fost un entuziasm politic: luni înainte de începerea așa-numitei crize a refugiaților, președintele Consiliului Național Doris Bures (SPÖ) a interzis orice dezbatere internă a partidului despre cancelarul de atunci și președintele SP Werner Faymann într-un interviu Ö1. Când a fost întrebat despre șeful ÖBB Christian Kern, care acționa deja ca succesor al lui Faymann, Bures a spus: „Așa cum nu aș fi un manager feroviar atât de bun, el nu ar fi un politician atât de bun”.

Ceea ce a primit Bures a fost o furtună de rahat. Conform tenorului aproape tuturor comentariilor mass-media, nu se poate nega această calitate unui om capabil precum Kern. Și chiar dacă era adevărat că, cu Sager, Bures a dorit mai presus de toate să evite răul de la aliatul ei Faymann (și probabil a făcut contrariul): Citește astăzi, propoziția ei sună de-a dreptul profetică. De fapt, au existat deja participanți laterali precum Franz Vranitzky sau Viktor Klima în SPÖ, care ulterior au ajuns la Ballhausplatz. Dar niciun debutant nu a ajuns direct în cancelarie.

Incertitudine strategică

În prezent, un nume este adesea menționat pentru situația aproape fără speranță a SPÖ: cea a lui Tal Silberstein. De fapt, însă, mizeria în care cancelarul Kern a ajuns în cele din urmă cel târziu cu dezvăluirile din weekendul trecut a început la scurt timp după numirea sa. Până la preluarea SPÖ, „Simmeringer Bua”, așa cum îi place lui Kern să se vadă, pare să fi planificat totul bine. Asemănător lui Kurz din ÖVP, el se pregătise pentru ziua X mult timp, când va fi capabil să arate comunității sale de idei ce poate face. Primele discursuri în funcție au fost de bun augur: antipoliticul Kern a ieșit pe teren împotriva obsesiei pentru putere și a uitării viitorului. O ușoară suspiciune de geniu împotriva lui însuși a străbătut atunci, de exemplu, atunci când nou-născutul cancelar federal nu a putut rezista uneia sau altei batjocuri personale a adversarului său.

(Deocamdată) spre deosebire de Kurz, care a arătat un an mai târziu că ai nevoie și de un plan B pentru a doua zi după discursul inaugural, firul s-a rupt în curând. În timp ce președintele ÖVP a cerut cel puțin o arcadă simbolică propriului său partid, Kern nu a trimis niciun semn de reînnoire structurală. Dimpotrivă: ai avut impresia că a vrut să-și arate aprecierea față de unii oameni care l-au ajutat în șa. Managerul cu experiență trebuia să știe că puterea este cea mai mare la momentul preluării mandatului. Dar a lăsat acest punct să treacă nefolosit.

Cine sunt?

În schimb, și-a căutat rolul pe scena deschisă. Ca manager, Kern era foarte apreciat în cercurile de afaceri apropiate de ÖVP – și dacă s-ar fi poziționat în mod constant în mijloc cu expertiza sa în afaceri, ar fi putut fi un adevărat pericol pentru Kurz, care era complet nepoluat în aceste chestiuni. Dar Kern a decis să schimbe rolurile din manager în luptător de clasă. Cu discuția întâmplătoare despre o „taxă de mașină” la câteva săptămâni după preluarea mandatului, el a distrus șansa de a-și extinde carisma și, prin urmare, și cea a SPÖ.

Puțin mai târziu, cancelarul a inițiat un sondaj de aderare, plin de întrebări de vârf, împotriva acordului de liber schimb CETA. Știa deja atunci că va trebui să semneze principalele caracteristici ale acestui acord câteva luni mai târziu.

Imperativ moral

Linia către FPÖ era similară. Într-o foarte confruntată „confruntare” cu Heinz-Christian Strache în faza decisivă a campaniei electorale prezidențiale federale, Kern a spus o frază importantă: „Respect că domnul Strache este și despre înaintarea țării noastre”. Deschiderea (de înțeles) către alegătorii liberi a fost probabil obiectivul. Dar s-a transformat într-o îmbrățișare periculoasă pentru inițiator. Pentru că atunci când Kern a fost din nou prin țară în ultimele săptămâni și, urmând exemplul lui Michael Häupl, a avertizat de urgență cu privire la pericolele unei coaliții negru-albastre, el nu avea credibilitate. Pentru SPÖ, asta este ceea ce este de fapt dureros la ultimul capitol al cazului Silberstein. Odată cu diseminarea aparent foarte deliberată a intrărilor rasiste și antisemite, reprezentanții social-democrației nu numai că și-au contracarat ADN-ul, ci și-au pierdut imperativul moral care s-a desfășurat perfect în alte campanii electorale.

Partidele mai mici, precum lista Pilz sau Verzii, se vor bucura de acest lucru în ultimele zile ale campaniei electorale. Pentru că manevra cu care Häupl a atras voturi de la alte partide la alegerile de stat vieneze din 2015 a devenit aproape imposibilă pentru Kern.

Nas politic?

Rămâne întrebarea despre instinctul politic al cancelarului federal. Odată cu prezentarea „Planului A” său la începutul anului, el a arătat un sentiment pentru starea de spirit în schimbare din țară. Dar, din nou, a ratat momentul potrivit pentru a transforma mesajul reînnoirii în acțiune. Spre deosebire de veteranul membru al guvernului Kurz, Kern este perceput acum de mulți ca fiind un candidat la instituție. Atitudinea ezitantă din cancelarie a devenit mai mult decât clară în ziua demisiei lui Reinhold Mitterlehner din funcția de lider al partidului ÖVP și vicecancelar al guvernului federal.

Mitterlehner s-a recomandat pentru insigna Viktor Adler cu soluționarea destul de directă cu „succesorul său presupus” Kurz. Dar Kern nu a folosit ediția stimatului său partener de coaliție. În loc să îndrăznească el însuși să se îndrepte spre noi alegeri, pentru a marca plecarea lui Mitterlehner drept un „câmp de tricotat negru” și ministrul de Interne Wolfgang Sobotka și Sebastian Kurz drept „maestrul explozivilor” al coaliției, el a oferit noului șef al ÖVP ceea ce s-a simțit ca al 17-lea parteneriat de reformă.

Cu toate acestea, Kurz și-a simțit șansa și a creat fapte. De atunci, Kern nu a mai fost niciodată în ofensivă. Dacă SPÖ ar câștiga încă pe 15 octombrie, ar fi cea mai mare revenire de la Lazarus.

© furnizat

Despre persoană: Thomas Hofer este consilier în strategie și politică la Viena. A studiat managementul campaniei la Școala Absolventă de Management Politic din Washington, D.C., și a scris numeroase cărți politice

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocajelor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

SPÖ candidat de top

Christian Kern

răspunde la chestionarul de știri.

News a cerut candidaților de top din ÖVP, SPÖ și FPÖ să completeze un chestionar. Răspunsurile cancelarului federal

Christian Kern

© APA / GEORG HOCHMUTH

Prima ta acțiune de cancelar federal. Cel mai important lucru este că lucrăm la dezvoltarea în continuare a sistemului nostru educațional și să implementăm pachetul educațional. Asta înseamnă: extinderea îngrijirii copiilor pe tot parcursul zilei, anul de grădiniță gratuit și creșterea numărului de profesori la școlile noastre. De asta avem nevoie urgentă acum. Ar trebui să facem acest lucru în primele trei luni. Nu ar trebui să mai luăm mult timp.

După 100 de zile de evaluare: Care ar trebui să fie cel mai important subiect care caracterizează această dată? Educație avansată și inovare. Trebuie să vedem că putem continua creșterea economică pe care am creat-o acum. Subiectul inovației este un factor cheie aici. Acest lucru afectează activitățile de pornire, care se aplică cercetării și dezvoltării. Am prezentat destul de puțin în digitalizare. Acest lucru este, de asemenea, foarte important pentru mine.

Un punct care îi lipsește cel mai mult Austriei. Am avut o dezvoltare foarte, foarte bună. Aș spune chiar unul excelent. Se uită în mod clar în sus. Acum trebuie să ne asigurăm că această revoltă ajunge la toată lumea. Și există multe probleme cu privire la care există o lipsă de justiție. Am adus în discuție subiectul dreptului chiriei, care cred că este foarte important. Aici distorsiunile devin clare – câțiva câștigă din chiriile care cresc de două ori mai repede decât veniturile și altele rămân în urmă. Trebuie să rezolvăm aceste probleme în mod consecvent. Acest lucru se aplică și pensiilor și trebuie să fim atenți să nu primim acest lucru în sistemul de sănătate.

Care este numele partenerului de coaliție preferat? Asta depinde foarte mult de 15 octombrie. Fiecare rezultat electoral va căuta o coaliție. În cele din urmă va fi o decizie mentală și nu o căsătorie de dragoste; nu există așa ceva în politică.

Unde sunt cele mai mari trei „șantiere” din țară pe care doriți / trebuie să le abordați? Educație și securitate. Știm că este o nevoie. Putem rezolva aceste preocupări numai dacă creăm mai multe resurse în acest domeniu. Să ne asigurăm că sunt mai mulți polițiști pe stradă. Să creștem capacitățile și să îmbunătățim organizarea poliției. În prezent există o mulțime de ore suplimentare și multe posturi nu sunt ocupate. Uneori există o lipsă de echipament. Trebuie să reparăm acest lucru rapid și să sprijinim poliția în munca lor. Problemele politice ale femeilor sunt, de asemenea, foarte importante. Începe cu problema salariului minim, continuă cu programele de ocupare a forței de muncă pentru femei peste 50 de ani, continuă cu problema îngrijirii copiilor; astfel încât femeile și bărbații să poată participa pe piața muncii.

Ceea ce apreciez la Kurz este … talentul său pentru marketing.

Ceea ce apreciez cel mai mult la Strache … capacitatea sa de a lua lucrurile cu simțul umorului.

Ceea ce apreciez despre nucleu … umor cu un strop de autoironie, consecvență și pasiune pentru ceea ce fac.

Ceea ce apreciez despre Merkel … echilibrul și statornicia ei.

Ce înseamnă Europa pentru mine? Acesta este viitorul nostru. Perspectiva noastră absolută. Va exista o Austria puternică numai dacă Europa este puternică.

Ce costă un rulou? Rareori cumpăr chifle, cumpăr pâine. Aproximativ 55 de cenți în supermarket.

Ce părți din Viena sunt situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO? Centrul orașului Viena și Palatul Schönbrunn.

Ce caracterizează un stat liberal? Separarea puterilor, dreptul la libertatea de exprimare și libertatea presei. Din punct de vedere politic: separarea religiei de politică. Tratament egal pentru bărbați și femei.

Ce minorități lingvistice trăiesc în Austria? Ce limbi minoritare recunoscute există? Slovenă, croată, maghiară și cehă.

Lectură preferată: Sunt un mare fan al ziarelor internaționale, autorul meu preferat în acest moment este John Williams, un mare autor cu imagini fantastice. Thomas Bernhard este un clasic din toate timpurile. Sunt, de asemenea, un mare fan al lui Stefan Zweig și Karl Kraus.

Fel de mâncare preferat: paste. Găluște de drojdie pe coliba de schi.

Țara de vacanță: Austria. Rar mergem dincolo de Carintia.

Film: Big Lebowski.

Mașină sau tren? Tren.

Care este cea mai mare slăbiciune, cel mai mare viciu al tău? Ciocolată.

Care este puterea ta cea mai mare? Fiabilitate și simțul responsabilității.

Ce ar trebui să fie diferit după 5 ani de cancelar Kern în Austria? Că suntem o țară în care punctele forte ne asigură că cei mai slabi merg înainte. Și unde oamenii au speranță și încredere în loc de frică și griji. Scopul este de a schimba și moderniza țara cu responsabilitate. Pentru a aduce Austria pe vârful Europei în domeniile educației, sănătății și inovării. Pentru a se asigura că distribuția veniturilor nu diferă.